fredag 25 februari 2011

väst åt mig

Tänkte först sy en kofta av detta tyg, men det blev en väst i stället. En prototyp, men helt funktionell. Ritade av en h&m-väst som jag tyckte var bra. Hade tänkt mig v-ringning och något liknande blev det, men inte lika bra som jag velat. Gekko har en tutorial på v-ringat, men huvudet var för trött så jag fick inte till det. Jag kantade med samma tyg, men avigvänd. Nöjd! Till nästa väst ska jag bredda bakstycket lite vid ärmhålorna. Nu är bak- och framstycket lika.
Efter användning konstaterade jag att jag får ta i den några cm i sidorna, men annars passade den bra. Ska försöka minnas att överföra alla ändringar tll mönstret också. Jag brukar vara lite dålig på det.

måndag 21 februari 2011

pyjamas och trosor

Jag gillar långärmade pyjamas med byxor. Men tröjorna som jag hade i skåpet hade krympt på både längden och bredden så jag kände mig som en stoppad korv. =) Den enda pyjamaströjan som hade de rätta måtten började få hål under armarna och på ryggen. Det blev re-do av den, mer om det i nåt senare inlägg. Tyget är nån slags stretchfrotté i ickebomull. Mjukt och gosigt, perfekt för nattkläder. Mönstret är från en trikåtröja som jag ritade av och som jag la till några cm på bredden för att det inte skulle vara för tajt. Kantbanden blev gul, det blev snyggt, tyckte jag. Hade även en mörkblå variant av samma tyg som jag gjorde ett långärmat nattlinne av.






Dessa trosor blev en matchning till pyjamaströjan, dock inte sydda samma dag. Mönstret är från Ottobre woman, nåt fjolårsnummer. Har inte provat dessa, men sydde ett par i samma mönster i fjol som jag var nöjd med. Inre sidan av mittdelen röd trikåbit som passade precis till detta ändamål. Det kommer nog at bli flera trosor bara det lider.

söndag 20 februari 2011

gardiner

De flesta av mina gardiner är loppisfynd, medan en del är arvegods och vissa har jag sytt själv. Utmaningen med att hitta gardiner på loppis är att försöka hitta den rätta storleken. I våra fönster passar kappor bäst, vi har fyrkantiga fönster med gardinstång. Endast i vardagsrummet och sovrummet har vi skenor där det går att sätta kappa+ sidogardin. Jag tycker sidogardiner ser på något vis halvfärdigt ut utan kappa. Nåja, nedan två par sidogardiner. Det första kostade 3, 40, lite solblekt i högra sidan som det syns på fotot, men annars i bra skick. På fotot syns hela bredden och dessa blir det att sätta upp i sovrummet.Det andra fyndade jag i drängstugan, församlingens loppis, för 2 euro. Härlig gul färg, riktiga sommargardiner. Har ännu ingen given plats för dessa men de får vänta i skåpet. I bra skick förutom lite solblekta i enakanten.


söndag 6 februari 2011

en tröja till



Då man har lite tid och vill göra nåt snabbt, så passar en tröja bra att sy. De behövs och är så där lagom enkla att sy ihop. Denhär blev lite uppiffad med små fiskar. Jag är nybörjare på applikationer och för att det inte skulle bli vågigt så la jag tyg bakom också. Ett tips som jag hittat på nån syblogg när jag började fundera hur man egentligen skulle göra. Det mellanlägg som jag hade hemma var så tjockt att det blev som plåt när man lade både bakom bilden och under tyget...Så jag skaffade mellanlägg med lim på båda sidor, mycket smidigare än att tejpa fast applikationen för att få bilden att sitta där man vill.=) Det gjorde jag förr och bra gick det också.

Tyget är velour från loppis och resåren från loppis. Gul resår finns det av i mängder. Hittade två meter på loppis tillsamans med collegetyger, en hel plastpåse för fyra €, ett fynd! Fast det var före utmaningen!!