lördag 29 januari 2011

huggamössor

Eftersom produktionen är lite långsammare nu då jag börjat jobba, ska jag presentera nåt jag gjort tidigaree.


Mannen frågade i vintras om jag ville laga huggarmössor åt honom. Såna att ha under huggarhjälmen och som man lätt kan byta då de blir svettiga. Funderade lite på modellen och Blomma åker vagns mössmodell fick godkänt. Den har jag använt mig av förr, åt mig själv och systersonen som behövde en höstmössa. Alla gjorda i trikå av varierande kvalitè. Den svarta fick foder av min pyjamaströja som jag slaktade. Mannen tycker inte om rosa, men i en huggarmössa som foder fick det godkänt...=)

jaa, Inte fick jag bilden svängd på rätt, men man får svänga på huvudet lite=)

tisdag 25 januari 2011

pyjamas




Pojken har börjat växa ur sina pyjamas. Pyjamas i två delar har han, men de är lite för stora och så är han så rörlig då han sover så ryggen blir bar då han har tvådelade pyjamas. Så då jag inte hittade nån tillräckligt stor pyjamas i butiken så tyckte min man att jag skulle sy en. Suck, tänkte jag, att sy dragkedjor är inte min styrka, det brukar bli snett och fult...Mönstret hittade jag i Meedom & Meedom, Sy barnkläder. Åter denna underbara bok... Pyjamasen där hade inga fötter så det blev att lägga till såna. Är riktigt nöjd med resultatet, dragkedjan skulle ha få gått ända upp, men vet till nästa gång. Dragkedjan blev riktigt bra annars. Tyget hade jag tänkt laga en tröja åt mig, men det skulle inte ha räckt till ärmarna, så det blev en pyjamas istället.


Mönster: Meedom form 2, lagt till fötter

Tyg: trikå från Sutinen

måndag 24 januari 2011

Heimlagas utmaning

Hänger med på Heimlagas utmaning http://heimlagasyblogg.blogspot.com/2011/01/ny-utmaning-ryms-det-i-hyllan.html, Ryms det i hyllan!

Jag skall inte köpa mera tyger än vad som ryms i hyllan eller garderoberna som är avsatta för tygförvaring. Om jag behöver något nytt tyg för ett specifikt projekt som skall göras inom snar framtid är det tillåtet att handla det. Men jag skall inte köpa nya tyger bara för att de är fina/billiga/kan vara bra att ha, om de inte ryms inom befintliga utrymmen för tygförvaring

Började faktiskt för nån vecka sedan då vi bestämde att kontor och syrum ska byta plats. Alltså började jag och pojken 1 år 3 mån (han plckade ur det jag plockade i) tömma skåpet på tyger och sortera. Jag handlade lådor med lock för att lägga tygerna i. I skåpet har de varit ditpressade eller i plastpåsar. Nu är de snyggt lagda i tre lådor. En för velour, en för trikå och en för mjuka tyger. Med spillet har jag inte kommit fram till hur jag ska förvara.Tillsvidare finns de i plastpåsar. Och så finns dehär projekten och tillbehören som väntar på den rätta inspirationen eller tillbehören som ska förvandlas til nåt som man inte vet av än. Vi fick också fram en soffa som varit täckt med diverse tyger och halvfärdigheter.


Platlådorna med större tygbitar. Tilll höger syns skåpet där alla tyger förr varit



här är det som ännu lämnade i soffan i väntan på att jag ska komma på nåt bra att göra med dem, diverse spill och tillbehör.


Här två hyllor som är fullpackade med tyger, både påsar och papplådor.Så dethär kanske mera är en efter-bild.

Mera efter-bilder kommer sedan då bytet mellan rummet blivit klart.

söndag 23 januari 2011

tröjor

Pojken har börjat på dagis för nån vecka sen och behövde collegetröjor.Den hamstrare jag är fanns det ju att ta av. Den gröna fick en kattapplikation i svart velour, katten hittade jag i en bok om lapparbeten. Halsringningen blev för stor, så mudden fick jag göra om en gång.


Den svarta fick en hundapplikation som jag själv ritat upp efter idér från nätet. Det svarta tyget var kanske inte så praktiskt efter en dag på dagis. Matfläckar syntes ganska bra på den... Efter att ha sytt den märkte jag att hunden liknade den från fåret shaun men utan mössa.

Den gulrandiga blev en basic-college utan nåt extra. Tyckte det skulle ha blivit för myckte med applikation och så tyckte jag tyget i sig var så snyggt!


Mönster: Meedom form 2 storlek 86

Tyg: grön college och gulrandig college från Sutinen i Härmä, svart trikå från loppis
Ps:Nån som vet om det finns nåt smidigare sätt att få in bilder på Blogger än att ta via Lägg in bild via din dator. Dessa bilder tog 15 min. att ladda ner... Mitt tålamod... Skulle bli glad om nån har tips åt en nybörjare i bloggvärlden...

lördag 22 januari 2011

äntligen...








Äntligen har jag fått min usb-sladd till kameran. Köpte en ny kamera före jul i juljklapp åt mig själv. Men nån usb-sladd fanns ju inte i paketet då jag kom hem... suck... Nå, har nu försökt att bli kompis med nya kameran, en Nikon 3100. Bilderna är inte kanske helt bra ännu, men lär mig nåt nytt hela tiden.

okej, nu till det första pysslet som fotats med Nikon. Ett telefonfodral till min Siemens. Stickat med Novita Huopanen och filtat i tvättmaskin i 40 grader. Stickade ett par vantar åt min far i julklapp av samma garn och blev förtjust hur filtningen blev. Funderade lite på hur stort jag skulle sticka för att den skulle räcka, men gissa de på 50 % större. Det blev ganska bra, längden skulle få ha varit lite längre, men är helt nöjd. För att ha stickat den på känn... Den är alltså stickad i ett stycke och sedan sydd ihop för att få den slutgiltiga formen. Idén till fastsättningen fick jag från http://mammaspyssel.blogspot.com/2010/12/mobilfodral.html Hmm, det blev en lång länk... I alla fall duger telefonfodralet bra åt mig.

fredag 7 januari 2011

städning pågår...

Städat lite här på bloggen för att få den enhetligare... Är ju nybörjare, så hittar nog inte alla finesser direkt, så hoppas man har tillräckligt tålamod... Bara jag får min sladd till kameran ska det fotas lite och experimenteras med bilder.

Sytt dagiskläder till pojken som kommer att användas flitigt nu när han börjar på dagis. Både tröjor och byxor, återstår bara märkning av plaggen så de hittar hem igen efter en dag på dagis. HIttade "Barnkläder" av Meedom & Meedom på biblioteket och blev helt överförtjust!! Enkla plagg utan krångel och de verkar passa bra enligt storlek. Rekommenderas!